Неделя,

Боби Михайлов категоричен! 100 клуба изхвърчат от БФС

От: Редакция -
804
Боби Михайлов категоричен! 100 клуба изхвърчат от БФС
A
A
A

Изпълнителният комитет на БФС взе решение да отнеме членството на близо 70 клуба, които участваха в общото събрание на Димитър Бербатов преди няколко дни в НДК.

Още около 30 бяха извадени, защото не са вписани в Министерството на младежта и спорта.

По-рано днес излезе информация, че централата готви изхвърляне на аматьорските клубове, участвали в нелегалния конгрес. ЦСКА, който също подкрепи Бербатов, пък отнася глоба.

БФС изхвърля клубове, подкрепили Бербатов! Какво ще стане с ЦСКА

Случаващото се коментира и президентът на БФС Борислав Михайлов във фейсбук:

Като президент на Българския футболен съюз винаги съм призовавал за обединение на футбола и съм обявявал, че няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава, при това през цялото време, с всякакви средства, включително и противозаконни.

⚽️ И от страна на БФС, и от лично моя страна, са направени огромен брой компромиси и реверанси както към клубове, така и към отделни личности – отново с единствената цел да бъдат спрени опитите за разединение, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото желание на една група хора да ръководи на всяка цена и дори да налага волята на малцинството над мнозинството.

⚽️ Тези хора обаче не разбират функцията на Българския футболен съюз и на неговия президент – а именно, да потушава идеите за разцепление; особено онези, породени от користни цели.

⚽️ Миналия петък всички станахме свидетели на абсолютно нелегитимната и агресивна самоинициатива на тъй наречената опозиция.

⚽️ Видяхме публично погазване на Устава на БФС и на всички правила за етика и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., проведен напълно прозрачно и според желания дневен ред на същите тези „революционери“.

⚽️ И макар да продължавам да държа на позицията, че обединението е правилният път за българския футбол, съм длъжен да се съобразя както с общото становище на ФИФА и УЕФА, което категорично потвърждава легитимността на избраното на 12.10.2021 г. ръководство на БФС, така и с внесените предложения от Комисия "Етика и феърплей" и Аматьорската футболна лига.

⚽️ Всички опити за разцепление на членовете на БФС са действия, несъвместими с членството им, затова след задълбочено обсъждане Изпълнителният комитет единодушно реши да прибегне към строги санкции за грубото нарушение на Устава.

✅ Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни.

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com