БФЛА и Мтел продължават заедно напред

БФЛА и Мтел продължават заедно напред | StandartNews.com

Мтел ще бъде официалният телеком на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и през следващата година. Компанията ще продължи подкрепата си и за проекта "Мтел атлетика за младежи".

Продължаването на сътрудничеството между БФЛА и водещия мобилен оператор в България бе обявено днес на официална пресконференция в хотел "Риу Правец Ризорт" от Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в Мтел и Добромир Карамаринов, президент на БФЛА. На срещата с медиите присъстваха също така Свен Арне Хансен, президент на Европейската атлетика и водещите български атлетки Ивет Лалова и Габриела Петрова.

"Изключително съм радостен, че продължаваме контракта си с най-големия български телеком, както и програмата "Мтел атлетика за младежи", която българска федерация лека атлетика и "Мтел" започнаха тази година и която се реазилира много успешно в подкрепа на младите, които са бъдещето на атлетиката ни, заяви пред журналисти Добромир Карамаринов. - Поздравявам Габриела Петрова и Ивет Лалова за силното си представяне на световното в Пекин, където освен отлични класирания си направиха и лични постижения, а това показва, че са били перфектно подготвени. Специални поздравления и за техните треньори Атанас Атанасов и Роберто Бономи. Благодаря и на Свен Арне Хансен, който само няколко месеца след като бе избран за президент на Европейската атлетика уважи България с визитата си".
Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в "Мтел" поздрави Габриела Петрова и Ивет Лалова за положителните емоции, които са донесли на цяла България с представянето си на световното в Пекин и са обединили всички. Тя награди двете атлетки и техните треньори с последен модел смарт часовници , които да им помагат в тренировките, а и да ги направят още по-мобилни.

"За мен и за Мтел е изключителна чест да наградим нашите заслужили спортисти Ивет Лалова и Габриела Петрова, както и техните треньори. Радвам се, че подкрепата на Мтел съвпадна с най-успешната година на световни първенства за българската атлетика от 2007-ма насам", каза Илияна Захариева. Тя пожела на спортистките и на техните треньори да продължават да постигат такива успехи, резултат от усиления труд, който полагат заедно.

Мтел традиционно подкрепя българския спорт, като през годините компанията е помагала при финансирането на различни спортисти, отбори, клубове и федерации. През следващата година телекомът ще продължи подкрепата си за проекта „Мтел атлетика за младежи". В инициативата тази година са взели участие над 3000 ученици. Те се включиха в лагери и състезания, провели се в няколко града в цялата страна. „Мтел атлетика за младежи" продължава на 19 септември в Стара Загора, на 22 септември в Правец и на 26 септември в София. Очакванията са над 4000 ученици да се включат до приключването на проекта.

Президентът на Европейската атлетика адмирира горещо новият контракт. "Поздравления за "Мтел" и решението им да помагат да олимпийски спорт №1, заяви Свен Арне Хансен.

Водещите ни атлетки Габриела Петрова и Ивет Лалова получиха от г-жа Захариева като награди за силното си представяне на световното в Пекин специални смарт часовници, които да им помагат в тренировките, а и да ги направят още по-мобилни. Същите устройства получиха и техните треньори Атанас Атанасов и Роберто Бономи.
"Благодаря на "Мтел", че ни събраха по този приятен повод. Това ми е втора поредна награда от "Мтел" за тази година, което ме навежда на мисълта, че си носим късмет, и така трябва да продължава и за напред, за да са доволни и двете страни", коментира Габриела Петрова.

Ивет благодари на Илияна Захариева за наградата.
"Дано и за напред да си носим късмет и да даваме поводи да бъдем награждавани от "Мтел", заяви още Лалова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай