Без Габи Петрова на финала на Евро 2016

Без Габи Петрова на финала на Евро 2016 | StandartNews.com

Малшанс попречи на спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова да влезе във финала на троен скок на Евро 2016 по лека атлетика в Амстердам. Силният дъжд по време на квалификацията тази сутрин и най-вече месецът без състезания заради лекуване на контузията в кръста си казаха своето.

Габи започна с два фаула, а в последния опит постигна само 13,46 м, което бе недостатъчно за влизане във финала.

"Кога най-накрая ще ми се случи нещо, което да ме зарадва, каза през сълзи Петрова в миксзоната. – Не се получиха нещата днес. Чувствам се добре, готова съм. Нито дъждът ми попречи, нито условията. Най-вероятно това, че нямам достатъчно състезание в последния месец и технически не мога да се реализирам. Кръстът ми е добре. Нямам проблеми вече. Омръзна ми да чакам. Да, има Олимпиада, но ме е яд, че не успях тук. Много ме е яд". Тя ще пътува за олимпиадата в Рио още на 1 август, за да има време за аклиматизация. Еврошампионката на 400 м от Гьотеборг 2006 и сребърна от Барселона 2010 Ваня Стамболова остана последна в серията си на 400 м с преп., а впоследствие бе и декласирана, заради неправилно минаване на едно от препятствията. Тя обясни слабото си представяне с артрита, който се е борила в последния месец и невъзможността да се готви за коронната си дисциплина този сезон 800 м. Заради възпаления на ишиаса въобще не стартира на 3000 м с преп. финалистката от Евро 2014 в Цюрих Силвия Дънекова.

От 20,15 ч (бъл.вр) тази вечер започват полуфиналните серии на 100 м. В първата ще бяга Инна Ефтимова, а във втората от общо 3 е Ивет Лалова-Колио. За финала пак тази вечер от 22,45 ч се класират първите 2 от всяка серия, както и двете най-добри времена. Състезанията се излъчват пряко по Евроспорт и Евроспорт 2.

Българите на Евро 2016 в събота

14,05 ч (бъл.вр) гюле, квалификация Георги Иванов, 15,10 ч скок на височина, мъже Тихомир Иванов, 20,45 ч троен скок, мъже ФИНАЛ Георги Цонов, Момчил Караилиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай