"Берое" очакват празник и бой над "армейците"

"Берое" очакват празник и бой над "армейците" | StandartNews.com

Жребият за полуфиналите от турнира за купата на България не успя да събере отхвърлените от "А" група ЦСКА и "Литекс". Церемонията се проведе вчера в хотел "Витоша" в София, като първият 1/2 финал е между "Монтана" и "оранжевите". Другият изправя "Берое" с ЦСКА. В тегленето имаше основно значение и ръката на члена на Изпълкома на БФС Наско Сираков. Всички присъстващи почетоха с минута мълчание легендата на родния футбол Трифон Иванов. На 6 април "Монтана" ще посрещне "Литекс" на стадион "Огоста". В същия ден пък "Берое" ще премери сили с лидера в Югозападната "В" група ЦСКА под Аязмото. Реваншите са на 27 април, като градският стадион в Ловеч и "Борисовата Градина" ще определят финалистите.

"Жребият не определя победителя. Всичко се решава на терена. Надяваме се да се получи един празник. ЦСКА е отбор с голяма публика. А по-добрият тим да победи, но се надявам "Берое" да продължи. Всеки отбор, който е стигнал до тази фаза на турнира, мисли за спечелване на купата. Притеснение нямаме от нито един съперник. Все пак и миналата година завършихме пред тях в първенството. На терена обаче е нужен и шанс. Без значение в кое ниво рита в момента ЦСКА. Там има футболисти, които са играли професионален футбол - не са аматьори. Мисля, че ще се получи един добър двубой в Стара Загора, а след това и в реванша. За фаворити не може да става въпрос. Може би на база, че единият отбор е в "А" група, а другият във "В", има някакво предимство. Но все пак всичко ще се види на терена", каза административният директор на "Берое" Стелиян Попчев. "Нямаме никакви притеснения. Излизаме в този полуфинал за победа и да достигнем до мач за купата. Все пак "Монтана" е в съвсем друг отбор и се надявам да играем финал", заяви пък изпълнителният директор на "Монтана" Румен Панайотов.

Сираков отказа всякакви коментари. "Не мога да говоря, насълзявам се, защото все се сещам за Трифон", обясни бившият национал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай