Берое с нов собственик, кой ще издържа отбора

Местно сдружение поема клуба

Берое с нов собственик, кой ще издържа отбора | StandartNews.com

 "Берое" Стара Загора официално има нов собственик, обявиха от футболния клуб.

"Днес, 25 февруари 2022г., бе сключен договор за промяната на собствеността на ПФК „Берое“, според който досегашният собственик на футболния клуб – „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД прехвърля 100% от акциите на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД на СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“., се казва в съобщението.

Сдружението бе учредено и вписано миналия месец, след като стана ясно, че след Нова година тецът няма да продължи да издържа отбора. В него влизат привърженици на клуба, общественици, предприемачи и др., а целта е се намери устойчив модел на финансиране и парите да не идват само от един източник

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД придоби собствеността върху акциите на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД през есента на 2011г. в труден за клуба от финансова гледна точка момент.

От момента на придобиване едноличният собственик на капитала целенасочено инвестираше в подобряване на спортно-материалната база, като значителни по размер и качество инвестиции бяха направени на стадион „Берое“, вследствие на които стадионът получи лиценз за европейските клубни турнири", се казва в съобщението на отбора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай