"Левски" победи Берое и вече е втори

Камбуров отново вкара гол на "сините", но той не беше достатъчен

"Левски" победи Берое и вече е втори | StandartNews.com

"Левски" спечели дербито за Европа срещу Берое с 2:1. Насред Стара Загора "сините" спечелиха с 2 гола на Найджъл Робърта. За домакините точен по традиция срещу "Левски" бе Мартин Камбуров. Така "сините" вече са еднолично втори с 53 т. ЦСКА-София е трети с 52. Четвърти е Локо (Пд) с 50, пред Славия - 49 и Берое - 43.

Очаквано Берое създаде първата по-опасна атака пред една от двете врати още във втората минута, когато Алиун Фал намери много добре Крум Стоянов, но ударът му не успя да затрудни Милан Миятович. В 6-ата минута Мартин Камбуров финтира добре защитник на "Левски" и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе уловен от вратаря на гостите. В-ата минута Левски създаде първата си опасност пред вратата на съперника. Здравко Димитров бе изведен отлично в наказателното поле на Берое, финтира защитник на заралии, но не успя да отправи удар и топката излезе в корнер. В следващите минути футболистите на Берое създадоха още няколко интересни ситуации около наказателното поле на гостите, но така и не успяха да отбележат. В 19-ата минута Берое получи право да изпълни фаул на метър от наказателното поле на "Левски". Зад топката застана Мартин Камбуров, който обаче стреля над напречната греда. В 23-ата минута Левски поведе в резултата. Теди Мезак сгреши фатално при изнасянето на топката и тя попадна в краката на Стайн Спирийнгс. Нидерландецът намери отлично непокритият Найджъл Робърта, който с много точен удар я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Душан Перинш. В 28-ата минута Берое бе много близо до изравнителен гол. Мартин Камбуров не успя да овладее една топка достатъчно добре в наказателното поле на "Левски" и тя попадна в краката на Ибрахима Конте. Ударът на полузащитника на заралии обаче мина над напречната греда. В 35-ата минута Берое изравни, Ибрахима Конте центрира опасно в наказателното поле не "Левски", където Мартин Камбуров с точен удар прати топката в мрежата на Милан Миятович. Това бе попадение №233 за нападателя в родния елит. Берое можеше и да поведе в резултата в 43-ата минута. Камбуров центрира, но Тобау би с глава покрай вратата. 

След почивката двата тима намалиха оборотите и по-рядко поглеждаха към съперниковата врата. В 56-ата минута Берое бе много близо до втори гол. Крум Стоянов стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Милан Миятович. В 66-ата минута Иван Минчев бе близо до отбелязване на втори гол за Берое, но удатър му бе отразен от Милан Миятович.

В 73-ата минута "Левски" изненадващо вкара втори гол. Негов автор отново стана Найджъл Робърта. Нападателят се възползва от отлично подаване на Деян Лозев и с точен удар удар я прати в мрежата на Душан Перниш. В 81-ата минута Мартин Камбуров бе близо до отбелязването на втория си гол в срещата, но ударът му мина над напречната греда на Миятович. В 88-ата минута отново нападателят на Берое бе в добра позиция, но стреля встрани от вратата на "Левски". В последните минути на срещата домакините натиснаха съперника си, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай