Петък,

Бербо и Ицо влязоха в престижна класация

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Христо Стоичков и Димитър Бербатов са сред 50-те най-готини футболисти за всички времена, според FourFourTwo.
В подреждането, изготвено от редакцията на изданието, намират място тези играчи, които са най-стилни, различни и като цяло готини.
FourFourTwo поставя легендата на "Барселона" на 31-а позиция.
"Най-великият български футболист и един от най-талантливите играчи, които някога са обличали фланелката на "Барселона". Въпреки тези си качества, мненията за непредвидимия Стоичков често за разделени заради неговата арогантност и усещането, че винаги е прав. Бившият нападател, който притежава неконвенционална мисъл, впоследствие започва треньорска кариера, въпреки че твърди, когато поема "Селта", че не вярва в тактиките. Като селекционер на България става известен с това, че въвежда схемата 2-4-4, за която не е изненада, че не става особено популярна", пише изданието по адрес на Камата.

Димитър Бербатов заема осмата позиция в класацията.

"Футболните фенове мразят мързеливите футболисти. Те искат техните герои да напуснат терена подгизнали от пот, доказвайки че искат да дадат всичко от себе си за клуба и каузата. Но има едно изключение - чувствителният и непримирим българин, за когото "Гардиън" веднъж написа: "Той не играе футбол. Няма интерес към това. Той е над него".

Може да напишеш книга, обяснявайки естетическата привлекателност на Бербатов, разпростираща се от това как той без никакви усилия успява да реализира най-трудните възможности (а същевременно пропилява най-чистите) до това, че прилича на Анди Гарсия и твърди по адрес на актьора:

"Проучих как той пуши, така че мога да държа цигарата си по същия начин", пише FourFourTwo за бившия нападател на "Манчестър Юнайтед".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички