Бербо и Ицо влязоха в престижна класация

Двамата са в топ 50 на най-готините футболисти в света

Бербо и Ицо влязоха в престижна класация | StandartNews.com

Христо Стоичков и Димитър Бербатов са сред 50-те най-готини футболисти за всички времена, според FourFourTwo.
В подреждането, изготвено от редакцията на изданието, намират място тези играчи, които са най-стилни, различни и като цяло готини.
FourFourTwo поставя легендата на "Барселона" на 31-а позиция.
"Най-великият български футболист и един от най-талантливите играчи, които някога са обличали фланелката на "Барселона". Въпреки тези си качества, мненията за непредвидимия Стоичков често за разделени заради неговата арогантност и усещането, че винаги е прав. Бившият нападател, който притежава неконвенционална мисъл, впоследствие започва треньорска кариера, въпреки че твърди, когато поема "Селта", че не вярва в тактиките. Като селекционер на България става известен с това, че въвежда схемата 2-4-4, за която не е изненада, че не става особено популярна", пише изданието по адрес на Камата.

Димитър Бербатов заема осмата позиция в класацията.

"Футболните фенове мразят мързеливите футболисти. Те искат техните герои да напуснат терена подгизнали от пот, доказвайки че искат да дадат всичко от себе си за клуба и каузата. Но има едно изключение - чувствителният и непримирим българин, за когото "Гардиън" веднъж написа: "Той не играе футбол. Няма интерес към това. Той е над него".

Може да напишеш книга, обяснявайки естетическата привлекателност на Бербатов, разпростираща се от това как той без никакви усилия успява да реализира най-трудните възможности (а същевременно пропилява най-чистите) до това, че прилича на Анди Гарсия и твърди по адрес на актьора:

"Проучих как той пуши, така че мога да държа цигарата си по същия начин", пише FourFourTwo за бившия нападател на "Манчестър Юнайтед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай