Вторник,

Бербатов твърд: Няма място за отстъпление

От: Редакция -
243
Бербатов твърд: Няма място за отстъпление
A
A
A

Отмененият конгрес на Българския футболен съюз (БФС) показва страх и паника, но аз ви гарантирам, че конгрес ще има и те ще го загубят.

Това каза кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов при срещата си с футболни клубове от община Благоевград. 

По-рано днес шефът на футболната централа Борислав Михайлов обяви след заседание на Изпълнителния комитет, че Конгресът, насрочен за 18-и март, ще бъде отменен.

ВИЖ ОЩЕ: Взрив и във футбола ни! Какво стана с Конгреса

Като причина Михайлов посочи липсата на съдебни решения по делата от предишния извънреден конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г.

При срещата си с представители на футболни отбори от Благоевград Димитър Бербатов заяви, че Конгрес ще има след произнасяне на съда по внесена подписка от футболни клубове, които оспорват предходния конгрес на БФС.

"Затова ние продължаваме по план, няма да се откажа, няма място за отстъпление, представям си програмата за втори, ако трябва за трети, четвърти път ще го направя, докато не се проведе един честен и прозрачен конгрес, аз ще съм тук.", каза Бербатов. 

"Моят превод на ситуацията е следният - страх, страх и пак страх, тоест те знаят много добре, че ако има конгрес, а то ще има, те ще го загубят“, допълни кандидатът за президент на БФС. 

По думите на Бербатов ситуацията е предизвикана от БФС, тъй като не е имало балотаж на конгреса, проведен през октомври миналата година."Постоянното уронване и неспазване на Устава на БФС не може да остане безнаказано и аз съм тук, заедно с екипа ми и отказване няма“, заяви Бербатов. 

Пред събралите се представители на футболни отбори от Благоевградско кандидатът за президент на БФС заяви, че във връзка с искането за прозрачен конгрес екипът му е сезирал ФИФА, очакват и отговор от съда във връзка с внесената подписка на футболните клубове. 

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com