Бербатов не издържа. Прати писмо до Румен Радев

Има въпроси по повод оттеглената оставка на Борислав Михайлов

Бербатов не издържа. Прати писмо до Румен Радев | StandartNews.com

Екипът на Димитър Бербатов за кандидатурата му за президент на БФС изпрати открито писмо до президента на Република България Румен Радев, до министъра на правосъдието и до изпълнителния директор на Агенцията по вписванията с копие до правоприлагащите органи и всички други компетентни власти.

Ето по-важното от писмото:

В хода на кампанията по кандидатиране на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз (БФС) - сдружение, в чиито уставни цели е записано, че извършва дейност в обществена полза, установяваме, че настоящото ръководство като че ли не желае да се съобразява с тези цели.

 Точно обратното - въпреки очевидната пълна загуба на обществено доверие и преобладаващите настроения във футболните, и не само, среди за незабавна смяна на това ръководство и провежданите от него порочни политики при управлението на българския футбол,провеждането на избор на нов президент и колективен орган на управление - изпълнителен комитет на БФС, обявено още през 2019 г., се затруднява и отлага с позволени и непозволени средства от президента в оставка и мнозинството от лоялните му членове на Изпълкома.

На първо място, след оттеглената оставка на президента на БФС и обоснования и правилен според нас отказ на Търговския регистър да впише г-н Михайлов като президент, преди върховният орган на БФС - Конгресът да е разгледал оставката му в съответствие с процедурата, предвидена в устава на сдружението, Софийски градски съд експресно и с извънредно спорни мотиви отмени отказа на Търговския регистър.

На второ място, считаме, че противно на задълженията си съгласно Устава да организира и проведе прозрачни и свободни избори за президент и Изпълком, сегашното ръководство на БФС извършва недопустими действия по "сплашване" на футболните клубове и принуждаването им да изразят уж "свободна" воля за отлагане на Конгреса,насрочен по-късно този месец.

На следващо място, настоящото ръководство на БФС прави всичко възможно да възпрепятства предизборната кампания на моя екип.

В заключение, твърдо сме решени да потърсим защита на своите интереси и на обществения интерес по надлежния ред относно горепосочените и всички други установени от нас нередности при провеждане на кампанията по кандидатиране на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз.

Апелираме към всяка една от институциите да предприеме необходимите действия в името на доброто на българския футбол.-

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай