Бащата на Джокович: Новак е един ментален великан

Това е един от най-тежките периоди в живота му, каза Сърджан пред bTV

Бащата на Джокович: Новак е един ментален великан | StandartNews.com

Ядосан, наранен и крайно емоционален. Бащата на Новак Джокович - Сърджан, изглежда точно така, както би изглеждал всеки един родител, когато се подиграват с най-милото му. Часове след "освобождаването" на сина му, екип на bTV отиде при него в Белград и получи отговори на въпроси, които вече близо две седмици вълнуват целия свят.

Сърджан Джокович прие с типичното балканско гостоприемство екипа на телевизията в ресторанта на сина си в Белград и разкри сърцето си. Последните няколко дни са истински кошмар за световния номер 1 в тениса. А семейството му не може да си намери място от яд заради начина, по който Австралия се отнася с Ноле. Първата битка бе спечелена, а след края на войната ще има само един победител - Новак Джокович, убеден е неговият баща.

"Какво мислиш ти, братко мой, българино?! Дали мислиш, че и ние сме поне толкова достойни, колкото швейцарците, испанците, англичаните или германците? Нима всички ние сме по-малко ценни като хора?! Не ми се вярва да е така и отказвам да вярвам в това. Но въпреки че сме равни като хора, има една каста, която си позволява да ни гледа отвисоко. Стига толкова! Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си! Имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което вярваме. Именно това в момента прави Новак и затова го мразят", смята Сърджан Джокович.

"Новак е един ментален великан. С ужасно силна психика. Но това е един от най-тежките периоди в живота му. Въпреки това успя да преодолее и този ужасен момент и успя да го направи, благодарение на своята желязна емоционална стабилност. Синът ми е по-амбициран от всякога. Ще играе не на 100, а на 120%. Ще даде всичко от себе си. Ще направи всичко възможно да спечели този турнир. Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. Дали това наистина ще се случи? Не мога да кажа, защото някои хора в Австралия изглежда са се взели много насериозно и смятат, че са богове", категоричен е Сърджан Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай