Барса приключи годината на първо място

Меси се разписа за разгрома на Алавес с 4:1

Барса приключи годината на първо място | StandartNews.com

Барселона победи Алавес с 4:1 в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. Атомното трио на каталунците - Меси-Суарес-Гризман бе в основата на победата, с която Барса се утвърди еднолично на върха с три точки повече от големия съперник Реал Мадрид, който утре приема Атлетик Билбао.

Луис Суарес се отличи с три асистенции, а накрая увенча добрата си игра и с попадение от дузпа за крайното 4:1. Първо Суарес асистира на Антоан Гризман, който с шут от движение откри резултата в 14-а минута. Уругваецът подаде и на Артуро Видал, който с хубав удар по диагонала вкара за 2:0 в самия край на първата част.

Алавес върна един гол чрез Пере Понс в 56-а минута, но Барса не допусна изненада и бързо върна аванса си от два гола след прецизен шут на Лионел Меси от 25 метра в 69-а минута след третата асистенция на Суарес. Така аржентинецът реализира 50-тия си гол през календарната година, нещо, което бе направил в 8 от предишните 9 години.

В 74-а минута реферът отсъди дузпа за Барселона за игра с ръка. Луис Суарес пое отговорността и с прецизно изпълнение оформи крайното 4:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай