Барса иска Неймар под наем

Каталунците искат бразилеца за 2 години и после да го купят

Барса иска Неймар под наем | StandartNews.com

Опитите на Барселона да вземе отново най-скъпия футболист в историята Неймар продължават. Според испанския El Mundo Deportivo, каталунският клуб ще отправи ново предложение към ПСЖ за бразилската звезда. От "Камп Ноу" искат да вземат струващия на парижани 222 млн. евро нападател под наем, но не за една, а за две години. В договора естествено ще има и задължителна откупна клауза.
Барса щe плаща и двата сезона преотстъпване на Неймар. Сумата ще е повече от 8,5 млн. евро, които испанците ще получат от Филипе Коутиньо, който отиде тази седмица в Байерн (Мюнхен) по подобна схема.
Според последните информации от ПСЖ са отхвърлили офертата на каталунците за наем на Неймар за един сезон, тъй като ръководството не е сигурно, че Барселона може да купи нападателя следващото лято с еднократно плащане.
В Париж не искат трансферната цена да се разделя на траншове, но двугодишен наем ще даде време на на каталунците да съберат необходимия финансов ресурс. Преговорите за бразилеца остават отворени и досегашните разговори между Барса и ПСЖ показват, че двете страни имат интерес да намерят точка на сближаване. Неймар е искан и от Реал Мадрид, но футболиста обяви, че предпочита да се завърне на "Камп Ноу". Междувременно стана ясно, че вече са поръчани фланелки за феновете на Барса с името на Неймар. Докато чака развитие по казуса нападателя постна кадри от спечелената с негово участие олимпийска титла от Бразилия на игрите в Рио 2016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай