Балъков отби успешно атака на английски журналисти

Ние проблеми с расизма нямаме, категоричен е селекционера на националите

Балъков отби успешно атака на английски журналисти | StandartNews.com

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Красимир Балъков бе принуден да отговаря на въпроси на тема "расизъм", задавани настойчиво от английските журналисти на официалната пресконференция преди мача срещу британците утре от 21.45 на стадион "Васил Левски".

Балъков отказа да коментира нашироко опасенията на англичаните за расистки проблеми по време на утрешния двубой и заяви, че това не е негова тема и предпочита да се съсредоточи върху спортно-техническите аспекти на срещата.

“Ние нямаме проблеми с расизма. Може би вие англичаните имате, щом толкова се коментира. Дано утре да стане празник за всички хора, които дойдат на стадиона и да няма никакви проблеми”, каза Балъков.

“След последната тренировка ще избистрим състава. Ще има промени при всички положения. Англичаните са един от най-силните отбори в света, но всеки има слаби места. Трябва да спрем динамиката им и да се възползваме от нашата. Ако това стане, не е изключено Господ отново да бъде наша страна, както бе през 1993 година. Възможно е да използваме Десподов, но и други хора също. Не се чувствам добре, че в толкова много мачове нямаме победа, но няма значение как се чувствам аз. Мислите ли, че за общо 6 дни по лагерите мога да променя нещо драстично? Ние се готвим за март месец, когато ще са плейофите в Лигата на нациите, това е истината", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай