Български съдия свири на финала на спортен турнир

Двубоят ще се проведе в Шевейцария

Български съдия свири на финала на спортен турнир | StandartNews.com

Източник: 24 часа

Признанието за родното съдийство продължава с поредния престижен наряд в европейските клубни турнири по волейбол. Втора финална среща през настоящия сезон беше поверена на български рефер. Илиан Георгиев беше избран за първи съдия в първия сблъсък от Купата на CEV при жените. В него един срещу друг се изправят швейцарският "НЮК Волейбол" и италианският "Киери 76". Двубоят в Нюшател (Швейцария) ще се проведе на 13 март, сряда вечер. Втори рефер ще бъде полякът Ярослав Маковски.

ВИЖ ОЩЕ: Революция в българския волейбол, кой я предложи

По-рано наряд за финал получи и Ивайло Иванов, който бе втори арбитър в първия финален плейоф в "Чалъндж къп" при мъжете между полския "Проект" (Варшава) и италианския "МонцаЮ, завършил 3:1 в полза на домакините.

Рекордното българско участие при съдиите в евротурнирите този сезон бе белязано по-рано и с назначенията на още четирима рефери - Атанас Върбанов, Александър Виналиев, Константин Йовчев и Добромир Добрев.

На Виналиев и Иванов бяха поверени полуфинали от Шампионската лига при мъжете, като срещите предстоят на 13 март. Виналиев ще бъде първи съдия на първия мач между полския "Ястжембски" и турския "Зираат Банк". За Иванов се пада честта да е първи рефер на италианския сблъсък между "Тренто" и "Лубе", където играе Александър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай