Революция в българския волейбол, кой я предложи

Засяга състезателите, които ще играят в националните отбори за мъже и жени

Революция в българския волейбол, кой я предложи | StandartNews.com

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев обяви революционна идея. Родната централа ще предложи дългосрочни договори на състезателите, които ще играят в националните отбори за мъже и жени. Очаква се срокът на контракта да е 5 години.

“За първи път ще предложим 5-годишни договори на тези волейболисти, на които ще разчитат селекционерите на България. Става въпрос за една група от около 25 състезатели. Така старши треньорът ще знае, че може да разчита на всеки един от тези състезатели за всеки един турнир, и няма да е възможно всеки сам да си избира къде иска да играе, и къде не", заяви Ганев.

"При подписване на контрактите БФВ ще се задължи да осигури помощник треньори, кондиционни треньори, застраховки и всичко необходимо за всеки един състезател за този период. Ако не дай си Боже, някой от състезателите се контузи, то той ще получава пълна подкрепа за възстановяването си, както и парична компенсация”, добави той.

“Всеки един селекционер на България за мъже и жени, както и всеки един състезател ще може да си постави ясна цел и представа за бъдещите състезания и целите, които се гонят там. Ако си състезател и искаш почивка тази година, за да отидеш на почивка с жената, или за да си свободен лятото - отпадаш! Не искаш извънредни и безпричинни почивки - оставаш! Идеята ни е, да не може всеки сам да решава, кой и кога иска да почива", обясни легендарният ни състезател пред Sportal.bg.

"Разбира се, ако има медицински проблем, контузии и проблеми от друго естество, то те се обсъждат с щаба на отбора. Взема се решение, кое е най-добро за отбора. Ако е нужно лечение или почивка, се дава, след което отново се разчита на този състезател”, уточни президентът на Българската федерация по волейбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай