България разби Португалия за първа победа на Плачи

България разби Португалия за първа победа на Плачи | StandartNews.com

София. Българският национален отбор по волейбол разгроми с 3:0 (25:17, 25:19, 25:21) Португалия в приятелски мач, който се игра пред 1200 зрители в столичната зала Христо Ботев. Цветан Соколов и компания не оставиха никакъв шанс на съперника и в допълнителния четвърти гейм, който спечелиха с 25:18.

Така селекционерът Камило Плачи записа първата си победа откакто пое кормилото на българския отбор, информира bgvolleyball.com.

Както е известно, в четвъртък се проведе занимание с португалския тим, но то бе в тренировъчно темпо. Днешната контрола бе третата официална след двата мача в Белград срещу Сърбия преди седмица.

Селекционерът на България Камило Плачи направи една промяна за разлика от спаринга вчера. На мястото на центъра Стоян Самунев в титулярния състав започна Светослав Гоцев. Останалите на терена бяха Георги Братоев и Цветан Соколов по диагонала, Виктор Йосифов, Тодор Скримов и Тодор Алексиев, както и Мартин Божилов като либеро. В групата за мача бяха още Станислав Петков, Николай Пенчев, Данаил Милушев, Валентин Братоев, Борислав Апостолов и Добромир Димитров.

В събота от 17,30 ч отново в зала Христо Ботев ще се изиграе втория приятелски мач срещу състава на Португалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай