България надви ЮАР на Световното по хокей на лед

България надви ЮАР на Световното по хокей на лед | StandartNews.com

Българският национален отбор по хокей на лед победи домакините от Южна Африка на Световното, след като се наложи с 2:1.

На старта нашите загубиха с 3:10 от Китай, но сега записаха първата си победа. Попаденията за българския отбор бяха реализирани от Мартин Николов, който играе в американския клуб „Стийл Сити Уориърс". Той откри резултата в 27:33 минута след пас на Иван Ходулов. 3:03 минути преди края на втората третина домакините изравниха чрез Кай Небе. След двойно наказание за южноафриканците българите се възползваха и 1:11 минути преди финалната сирена отново Мартин Николов вкара и донесе успеха.

Българският вратар спаси 52 удара и имаше огромен принос за успеха. Колегата му от Южна Африка спаси 34 удара.

Днес е почивен ден в програмата на турнира, като утре нашите момчета излизат срещу отбора на Мексико. Начело в класирането е отборът на Нова Зеландия с 6 точки от два мача, пред Китай с 5, Мексико и България с по 3. Израел има 1 точка, а домакините нямат актив.

Българският отбор е с най-ниска средна възраст от всички в първенството, малко над 18 години. С оглед на скромните ни традиции в хокея се забелязва нещо оптимистично, повечето от български хокейсти са част от академиите в Канада, Чехия, Русия и Словакия, където нивото на работа е на много високо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай