България на Европейско за юноши до 19 г.

България на Европейско за юноши до 19 г. | StandartNews.com

Сливен. Българският национален отбор за юноши до 19 г. със селекционер Александър Димитров постигна историческо класиране за финалите на Евро 2014 в Унгария. 7-те най-добри страни в тази възрастова група на континента заедно с домакина ще си оспорват европейската купа между 19 и 31 юли тази година, информира официалната страница на БФС.

Полуфиналистите от Евро 2014 заедно с класиралите се на трето място в двете групи на финалите ще получат и виза за световното първенство на ФИФА до 20 г. в Нова Зеландия догодина.

Финалистите за европейското в Унгария се определят в момента, на така наречени Елитни квалификации, в които след първите пресявки 28-те национални отбора, продължили напред, са разделени в 7 групи по 4. Само победителите от всяка група се класират за Евро 2014.

България е домакин на своята Елитна квалификация, като мачовете се играят в Стара Загора и Сливен. В понеделник младите лъвчета удариха с 2:0 Чехия на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

В четвъртък от 18:00 часа на стадион "Берое" България посреща Италия в мач за престиж, след като вече си гарантира участие на финалите заради предимство в преките двубои с шведи и чехи. Въпреки че до последно португалският делегат на УЕФА на турнира твърдеше, че за определяне на победителя в групата се гледа общата голова разлика, след намесата на президента на БФС член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов от централата на УЕФА в Нион изпратиха писмено потвърждение, че България е финалист на Евро 2014 за юноши до 19 г.

В първия мач българските национали победиха с 2:1 Швеция, така че са едноличен лидер с 6 точки. След загубата на "скуадра адзура" с 1:3 от Швеция, чехи и скандинавци имат по 3 точки, а италианците са последни с 0.

Чехия - Бългрия 0:2 (0:0). Голмайстори: Н. Колев (52), А. Вутов (62). Главен съдия: Ерик Ламбрехтс (Бел). Жълти картони: Просек, Пайер, Калвач; Любенов, Петров, Гълъбов, Вутов, Минчев. Червени картони: Содома; Гълъбов.

Чехия: Станек, Матею, Хулка (59-Вухта), Треглер, Просек, Пайер, Калвач, Холцер (78-Коцурек), Содома, Куруща (64-Чавош), Шик.

България: Любенов, Петров, Гълъбов, Хубчев, Колев, Вутов (78-Попов), Орачев (66-Даскалов), Б. Цонев, Минчев (82-Десподов), Василев, Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай