Българи спечелиха 4 медала на световно по ски

фото Николай Нешев

Българи спечелиха 4 медала на световно по ски  | StandartNews.com

Злато, два сребърни медала и един бронзов медал за България! Това е успешната равносметка на българския отбор за 65-то Световното първенство по ски за журналисти, което се проведе в курорта Пампорово-Мечи чал. Любомир Бояджиев от Нова телевизия спечели златен медал в дългото бягане. Весела Владкова от БНР и Юлиян Стоянов от в. "Лична драма" спечелиха втори места в гигантския слалом. А Любомир Бояджиев спечели и бронз в комбинацията от гигантски слалом и дълго бягане.

40-ата купа "Емил Антонов" бе присъдена на Борислав Костурков, ветеран на българския ски-клуб, с 13 участия в срещите на СКИЖ.

Българите наистина бяха юнаци, защото успяха да се класират на призовите места при голяма международна конкуренция в състезанията, в които участваха общо 170 състезатели от 30 страни от СКИЖ /Международния ски клуб на журналистите/.

България организира за трети път състезанията в уникалната комбинация гигантски слалом и ски бягане след домакинствата през 1985 г. на Витоша и през 2006 г. в Банско.

Двамата сребърни медалисти в гигантския слалом в Пампорово-Мечи чал бяха наградени от президента Росен Плевнелиев, който по време на форума участва в конференция на тема „България, ЕС и Западните Балкани", а старта за Любомир Бояджиев в ски бягането даде олимпийската ни шампионка в биатлона Екатерина Дафовска.

Световните срещи на Международния ски клуб на журналистите, неформално световно първенство, се провеждат всяка година от 1955 г. насам.

На стартовете за България тази година застанаха 14 журналисти от 13 различни медии, оборудвани с най-нови модели ски Rossignol от магазини SLS и застраховани от EUROINS. Отличната комуникация по време на първенството българският отбор, организатор на събитието, дължи на високотехнологичния гигант XIAOMI - производител на смартфони и умни устройства за дома. По състезателните трасета участниците възстановяват сили с натуралната минерална вода от сърцето на Родопите DEVIN. За успешното си представяне българите почерпиха с топ вина на една от най-успешните български винарски изби БРАТЯ МИНКОВИ. А на гала вечерята гостоприемните домакини от Пампорово АД ще предложат вината на новата изба LIBERA ESTATE.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай