Късмет, драма, класа и Италия е на четвъртфинал!

Италианците дори можеше да загубят в редовното време

Късмет, драма, класа и Италия е на четвъртфинал! | StandartNews.com

Евро 2021 започна срещу историята на италианския футбол. В класиката на историята "адзурите" тръгваха слабо на големи първенство, после правеха чудеса.

Сега тръгнаха с вълшебен футбол, но дали не изгърмяха патроните си в началото. Много тежък осминафинален мач срещу традиционно трудния съперник Австрия. Опасенията се оправдаха - 0:0 в редовното време и продължения. И далеч от този футбол, който "адзурите" играха в групите.

Но в продълженията все пак логиката си каза думата, макар и след драма.

След като се измъкнаха щастливо, "адзурите" са на 1/4 финал - 2:1. Австрийците  има за какво да съжаляват.

Италия можеше да се добере до заслужено водачество в 34-ата минута. Подобно на мача с Швейцария, Чиро Имобиле отново пробва силния си шут от средна дистанция. И опитът му беше близо до успех, тъй като мощният удар разтресе сглобката на безпомощния в този футболен миг Бахман.

Джовани Ди Лоренцо проклинаше своя късмет в 43-ата минута, когато пропусна отлична възможност.

Австрийците бяха преобразени през втората част.

Австрийците дочакаха много добра възможност за гол в 53-ата минута. "Орлите" получиха фаул на границата на наказателното поле, но лидерът Алаба не направи най-доброто изпълнение и кълбото премина малко над горната греда.

Луд късмет за Италия в 64-та минута! ВАР спорно отмени гол на Арнаутович за Австрия. щеше да е заслужено, ако австрийците бяха повели.

И пак ВАР бе благосклонна към "адзурите"

Реферът Антъни Тейлър имаше нужда отново от колегите си във ВАР-стаята, след като Матео Песина уж удари с ръка засилилия нарочно към него Щефан Лайнер.. 

Дузпа не бе отсъдена.

Все пак италианците натиснаха в края на мача  Но гол нямаше - 0:0 и продължения.

Но точно в първото продължения поведоха - с брилянтен гол на Киеза! Той не беше вкарвал за скуадрата от година и половина.

После вратарят Бахман спаси Австрия, но след това Италия удари отново - 2:0. Песина в 105-та минута.

Дали австрийците бяха дотук? Не, защото в 115-та минута резервата Саша Калайджич вдъхна надежди на своите сънародници - 2:1.

За обрат обаче нямаше време - Италия е на 1/4 финал, където чака победителя от мача  Португалия - Белгия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай