Австралиец критикува фонд "Солидарност" в тениса

Милман пита Джокович, Федерер и Надал защо са чакали пандемията, за да го направят

Австралиец критикува фонд "Солидарност" в тениса | StandartNews.com

Инициативата на водещите световни тенисисти Новак Джокович, Рафа Надал и Роджър Федерер за създаване на фонд за подкрепа на състезателите с по-нисък ранкинг бе атакувана от австралийският тенисист Джон Милман. 

"Ако сме притеснени за играчите от 250-о до 700-но място в света, защо бе нужно да се чака появата на тази глобална пандемия, за да бъде осъзнато нещо толкова очевидно. Твърде много години големите пари в тениса са заложени само в големите състезания за сметка на малките", написа заемащия 43-то място в световната ранглиста Милман в профила си в Туитър.

Джокович, който е президент на Съвета на играчите в АТП, наскоро заяви пред "Екип", че е изпратил писма до всички играчи от топ 100, в които ги моли да дарят пари за фонда, като сумата е разпределена според скала. Играчите от топ 5 са помолени да помогнат с по 30 000 долара, докато Милман попада в групата с дарения от 10 000 долара.

Според сърбина целта е да се съберат общо 4,5 милиона долара, като част от тях ще бъдат набавени и от турнирите от Големия шлем и Финалите на АТП. Сумата ще бъде разпределена по равно между играчите, като всеки от тях ще получи по 10 000 долара.

Заради глобалната пандемия от началото на март бяха спрени всички състезания по тенис, организирани от АТП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай