Атлетико срази Роналдо и компания (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" с комфортен аванс преди реванша в Торино

Атлетико срази Роналдо и компания (ВИДЕО) | StandartNews.com

Атлетико Мадрид надви с 2:0 Ювентус в първа 1/8-финална среща от Шампионската лига на "Уанда Метрополитано". Така испанците гледат уверено към следващите 90 минути в Торино на 12-ти март. Попаденията за домакините паднаха в края на мача и бяха дело на Хименес в 78-ата и на Диего Годин пет минути по-късно. Преди това гол на Алваро Мората беше отменен след намесата на ВАР заради нарушение срещу Киелини.

Още от самото начало срещата започна много динамично и предложи невероятен спектакъл. Атлетико направи опит да упражни домакински натиск, но играчите на Ювентус бяха на друго мнение. В 7-ата минута Кристиано Роналдо спечели пряк свободен удар пред наказателното поле. Португалецът се зае с изпълнението, стреля силно, но Облак отрази шута и изчисти в корнер. Пет минути по-късно Леонардо Бонучи отправи удар с глава след изпълнение на ъглов удар, но кълбото мина над напречната греда. Испанците отговориха с атака, завършила с удар по земя на Партей, но Шчесни го спаси. След това домакините се задържаха по-трайно в полето на италианците, които трудно изнасяха топката. В 27-ата минута Матиа де Шилио фаулира Диего Коща на границата на наказателното поле. Реферът показа бялата точка, но след намесата на ВАР промени решението си и даде пряк свободен удар. Гризман стреля право в горния ъгъл на близката греда, но Шчесни отново се намеси отлично. 

Гостите успокоиха темпото зададено от “дюшекчиите” и поеха инициативата в заключителните минути на първото полувреме, пропуск направи CR7. Така до почивката не се стигна до сериозни опасности пред двете врати. 

След почивката се вдигнаха оборотите. В 53-ата минута гредата спаси Ювентус от попадение, след като Гризман прехвърли Шчесни, който все пак успя да играе с топката, която се отби в напречната греда. Диего Симеоне извади от игра видимо измореният Диего Коща, а на негово място се появи бившата звезда на "Старата госпожа" Алваро Мората. След смяната гостите отново станаха по-опасният тим на терена. В 72-ата минута се стигна отново до използването на ВАР. Алваро Мората успя да прати топката в мрежата след центриране на Филипе Луис, но видеоповторенията показаха, че преди да нанесе удар е извършил нарушение срещу Джорджо Киелини и попадението беше отменено. В 78-ата минута Хименес взриви трибуните. При едно разбъркване в наказателно поле на гостите той се оказа най-съобразителен и реализира за 1:0. Играчите на Диего Симеоне набраха инерция и пет минути по-късно центрирана добре в наказателното поле топка бе изчистена от Манджукич, а тя се озова в краката на Годин, който от малък ъгъл разпечата вратата на гостите от Торино за втори път. Ювентус можеше да върне едно попадение в 89-ата минута, когато Гризман извърши нарушение отляво на наказателното поле. Роналдо изпълни фаула, и намери Бернандески, който удар бе отразен от Облак. В последните секунди и Роналдо имаше шанс, но португалецът не успя да насочи топката с глава от малък ъгъл. Така Атлетико взе важна победа без да допусне гол у дома и гледа уверено към реванша на “Ювентус Стейдиъм” след две седмици.

ВИДЕО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай