Атлетиката с историческа Балканиада в Истанбул

Атлетиката с историческа Балканиада в Истанбул | StandartNews.com

Истанбул. Историческата първа Балканиада по лека атлетика в зала на която ще участват 15 държави ще се проведе днес в Истанбул. Организатор е Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) с президент Добромир Карамаринов. Дебют като членки на АБАФ ще направят Кипър, Грузия и Словения. Гост на състезанието е вицепрезидента на Европейската атлетика Жан Грасия.

„Това е историческо събитие. За първи път ще участват атлети от 15 държави на Балканиада, колкото и членове вече сме, заяви президентът на АБАФ Добромир Карамаринов. – Постиженията от днес утре вече ще са влезли в историята, така че атлетите ни пишат историята сега. Пожелавам успех на състезателите ни и днес на Балканиадата, и през целия сезон и цялата година."

Вицепрезидентът на АБАФ обяви, че е изключително горд от поканата да е гост на първото за годината състезание на балканската атлетика.

"АБАФ работи изключително добре и доказателство е непрекъснато разрастващата се организация", каза Грасия по време на техническата конференция. Снощи всички ръководители на делегациите присъстваха на официалната вечеря дадена от президента на АБАФ Добромир Карамаринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай