Арена София ври! Трето злато за България

Нашите щангисти продължават с успехите на европейското

Арена София ври! Трето злато за България | StandartNews.com

Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до 73 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Той не остави никакви шансове на конкуренцията, за да стигне до второ европейско злато, предаде gong.bg.

Андреев бе почти безгрешен в „Арена София“ в четвъртък вечер, като не успя в откриващия си опит в изхвърлянето, но след това направи пет поредни успешни опита пред родна публика. След като си осигури титлата, в последния си опит българинът зарадва публиката с опит за европейски рекорд в двубоя.

Той успя да изтласка 193 килограма, с което подобри най-доброто постижение на Европа в това движение в категорията. Андреев, който бе номер 1 и в изхвърлянето със 155 килограма, завърши с двубой от 348 килограма, което също е нов европейски рекорд, а по този начин се изстреля и до трето място в световната ранглиста и на практика си подпечата квота за Олимпийските игри в Париж това лято.

Андреев остави на цели 12 килограма зад себе си втория в крайното класиране Мохамед Йозбек от Турция.

По този начин България вече има три златни, един сребърен и един бронзов медал от шампионата в София и води в класирането по медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи