Акрапович започна с петица

ЦСКА-София разгроми Ботев (Ихтиман)с 5:0 за Купата на България

Акрапович започна с петица | StandartNews.com

Футболистите на ЦСКА-София разгромиха третодивизионния Ботев (Ихтиман) с 5:0 на "Българска армия" и се класира за осминафиналите в турнира за купата на България по футбол. Двубоят беше дебютен за новия наставник на "армейците" Бруно Акрапович, който в предишните два сезона спечели трофея с вече бившия си клуб Локомотив (Пд).

Столичани очаквано имаха пълно превъзходство, като можеха да открият рано резултата. В 12-ата минута Томи Юрич беше изведен в дясно в наказателното поле и шутира по диагонала, топката се отби от страничната греда, а при добавката Митко Митков стреля неточно. В 34-ата минута ЦСКА София закономерно поведе. Митков проби от ляво и пусна в дъгата пред пеналта от към Али Соу, който овладя и с удар по тревата прати топката в мрежата.

Домакините продължиха да доминират и в началото на втората част окончателно ликвидираха интригата. В 55-ата минута Томи Юрич подаде полувисоко от ляво и непокритият на далечната греда Джером Синклеър отблизо засече в мрежата. Девет минути по-късно резервата Стефано Белтраме от фаул от 17 метра направи резултата класически. Синклеър вкара втория си гол в средата в 70-ата минута с диагонален удар от десния ъгъл на наказателното поле, а шест минути по-късно контраатака Белтраме центрира по тревата от ляво и Ахмед Ахмедов, който също влезе като резерва, отблизо вкара за 5:0. На 21 ноември от 15 ч на НС "Васил Левски" трябва да се играе и вечното дерби ЦСКА-София - "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай