Абрамович се завръща във футбола! Метнал е око на голям испански клуб

Руският олигарх беше принуден да напусне Челси през 2022 г.

Абрамович се завръща във футбола! Метнал е око на голям испански клуб | StandartNews.com

Руският олигарх и бивш собственик на Челси Роман Абрамович може да се завърна във футбола. Той е фаворит за закупи Валенсия, пише AS.

Сегашният собственик на клуба Питър Лим се опитва да продаде Валенсия от последните две години, но заради натрупаните дългове нямаше желаещи, а цената беше 250 млн. евро.

Валенсия се набира в тежка ситуация с доста дългове в последните години. Беше стопиран и строежа на новия стадион на клуба. През този сезон прилепите, които са били шампиони на Испания и имат два финала в Шампионска лига и имат спечелена Купа на УЕФА, Суперкупа на УЕФА и КНК, правят силен сезон и са близо до завръщане в евротурнирите. 

Роман Абрамович беше принуден да напусне Челси през 2022 г. заради санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. Челси беше закупен от американеца Тод Боели, който хвърли милиарди за трансфери, но отборът се намира в голяма криза и може за втори пореден сезон да не играе в евротурнирите.

Иначе начело на Челси от 2003г. Абрамович постигна най-силния период на клуба в историята му. Тимът стана четири пъти шампион на Висшата лига и грабна два пъти Шампионска лига, два пъти Лига Европа, веднъж Суперкупата на УЕФА и един път Световното клубно първенство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи