Вторник,

Абрамович се появи! Сензационен обрат

От: Владислав КОЛЕВ -
3940
Абрамович се появи! Сензационен обрат
A
A
A

Руският бизнесмен Роман Абрамович планира сензационно да стане собственик на футболен клуб, но извън рамките на Европа. Според бразилското издание „Fanaticos“, бившият губернатор на Чукотка има интерес към клубове в южноамериканската държава, пише Блиц.

Счита се, че един от обектите на интерес от страна на Абрамович е втородивизионния Лондрина. Приоритет все пак си остава възможността за покупка на елитен клуб. В Бразилия има информации, че Атлетико Минейро и Сао Пауло търсят инвеститори.

Роман Абрамович се е насочил към купуването на клуб в Бразилия, тъй като няма възможност да прави сделки в Европа и вероятно това го отклонява от плановете да се сдобие с отбор в Турция. Южна Америка е един от малкото варианти, където 56-годишният богаташ може да постигне сериозни футболни успехи на световно ниво.

Както е известно, вече близо една година Роман Абрамович е в европейски списък на хора, които търпят санкции заради близките си отношения с руския президент Владимир Путин. Листата беше изготвена след военната инвазия на руската армия на територията на Украйна. Именно заради санкциите богаташът се видя принуден да продаде английския Челси, който през месец май беше купен от американеца Тод Боули.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com