Абрамович пусна последна сълза за сбогом на Челси

За мен бе огромна чест да бъда част от този клуб, написа Абрамович в Туитър

Абрамович пусна последна сълза за сбогом на Челси | StandartNews.com

Руският олигарх Роман Абрамович направи последно изявление като собственик на футболния клуб „Челси”. По-рано днес стана ясно, че са изчистени всички детайли по продажбата на клуба, а сделката ще бъде обявена официално в понеделник. Управлението на „Челси” преминава в ръцете на американски консорциум, воден от милиардера Тод Боули, пише Gong.bg.

Ето и цялото изявление на Абрамович:

„Изминаха почти три месеца откакто обявих намеренията си продам „Челси”. През това време клубът работи усилено, за да намери правилния пазител за „Челси”, който успешно да преведе клуба в следващия етап.

Собствеността на този клуб е голяма отговорност. Откакто дойдох в „Челси” преди близо двадесет години, от първо лице станах свидетел какво може да постигне този клуб. Целта ми беше да гарантирам, че следващият собственик ще има мисленето, което ще даде възможност за успех мъжкия и женския отбор, както и волята и стремежа да продължи да развива и останалите аспекти на клуба, като Академията и ключовата работа на Фондация „Челси”.

​Доволен съм, че търсенето приключи успешно. Докато предавам „Челси” на новите му пазители, бих искал да им пожелая много успех както на терена, така и извън него.

За мен бе огромна чест да бъда част от този клуб - бих искал да благодаря на всички минали и настоящи играчи, персонал и разбира се, на феновете за тези невероятни години.

Горд съм, че в резултат на съвместните ни успехи, милиони хора ще се възползват от новата благотворителна фондация, която бе създадена. Това е наследството, което създадохме заедно.

Благодаря Ви,

Рома."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай