A1 Group стартира нов европейски турнир по електронни спортове

Новият международен турнир се казва Clash of Leagues и ще стартира това лято

A1 Group стартира нов европейски турнир по електронни спортове | StandartNews.com

Електронните спортове вече са индустрия с огромен пазар, както по отношение на броя на участниците, така и по приходи през последните години. До скоро електронните спортове бяха ниша за феновете на гейминга, но вече са важна част от световната ентъртейнмънт индустрия, особено след началото на пандемията от COVID-19. Тази тенденция се потвърждава и от доклада  eSports Ecosystem Report 2021, според който пазарът на електронни спортове ще надхвърли стойност от 1,5 млрд. долара до 2023 година.

Преди четири години A1 Group стартира своите първи две лиги за електронни спортове - A1 Adria League и A1 eSports League Austria, а малко по-късно беше дадено началото и на A1 Gaming League в България и VOKA League в Беларус. През тази година четирите лиги за първи път ще обединят усилия, за да създадат нов формат в партньорство с швейцарската Swisscom Hero League.

Новият международен турнир се казва Clash of Leagues и ще стартира това лято със серия от събития на живо и онлайн с играта Brawl Stars. A1 Adria League, A1 eSports League Austria, A1 Gaming League, VOKA League и Swisscom Hero League включва потребители от 15 страни в региона Централна и Източна Европа с обща потенциална публика от над 141 милиона зрители.

Най-добрите отбори по Brawl Stars от всяка от петте лиги ще бъдат определени на местни финали, като те ще се класират директно на първото събитие от Clash of Leagues, което ще се проведе от 14 до 21 август във Виена. Класиралите се втори в местните лиги и отборите от European Brawl Stars ще получат допълнителна възможност да се класират за финалите в Австрия. Отборите по Brawl Stars от целия регион на Централна и Източна Европа ще могат да се състезават в отворена за всеки международна квалификация, която ще се проведе на 24 юли. Първите три отбора от нея ще се изправят срещу отборите, класирали се на второ място в местните лиги и така ще определят последните трима участници на финалите в Австрия. Турнирът Clash of Leagues ще бъде излъчван и коментиран от международен екип, който ще придружава играчите по пътя им към финала.

С Clash of Leagues, A1 Group не само разширява своето присъствие в електронните спортове, но и за първи път ще предложи на победителите от местните първенства да участват в международни формати.

Първите финали на Clash of Leagues ще се проведат на 21 август 2021 година в Австрия. Българската квалификация ще се проведе на 26 юли, а регистрациите за нея започват днес.

Повече информация за проекта ще откриете на https://clash-of-leagues.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай