4 ползи от тренировката на бягаща пътека

Можете да изгорите повече калории и да отслабнете бързо и последователно

4 ползи от тренировката на бягаща пътека | StandartNews.com

Един от най-простите начини за постигане на дневната цел от 20 минути умерена физическа активност включва бързо ходене или тичане. Това може да бъде предизвикателство, когато трябва да посещавате фитнес залата или да тичате в парка. Можете да преодолеете това предизвикателство с помощта и предимствата на бягащата пътека, като си осигурите последователна рутина за трениране и здраве. Изключително важно е движението при хора, които по време на наложените забрани около COVID са останали за дълъг период от време обездвижени.

Ето и ползите за тялото

Подобрява работата на сърдечно-съдовата система

Тренировките с бягаща пътека могат да имат дълбоко въздействие върху здравето на сърцето ви, ако се използват редовно. Може да укрепи сърдечните мускули и да подобри кръвообращението в тялото ви. Това от своя страна гарантира, че мускулите ви получават повече кислород и следователно могат да функционират за по-дълги периоди, това ще ви помогне да останете по-ефективни и активни.

Вашето кръвно налягане също остава под контрол с помощта на по-силно сърце. Това е страхотна новина за тези, които страдат от високо кръвно налягане.

Друга изключително важна полза от тичането върху бягаща пътека всеки ден е намаляване нивото на лошия холестерол и съответно повишаване нивата на добрия холестерол, които ви помагат да поддържате артериите чисти от мастни вещества – предотвратявайки заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Здравословно отслабване

Отслабването е една от основните причини хората да купуват бягаща пътека. Можете да изгорите повече калории и да отслабнете бързо и последователно с редовни и предизвикателни тренировки. Колкото по-висока или по-интензивна става вашата скорост, толкова повече калории изгаряте. Тичането на бягаща пътека е много по-добро за отслабване, отколкото друго аеробно упражнение като колоезденето.

Плавно изграждане на мускули

Бягането включва всичките ви мускули – включително мускулите на ръцете – и е особено добро за тонизиране на краката ви. Колкото повече използвате бягащата пътека, толкова по-силни стават мускулите на краката ви.

Независимост от времето навън

При лоши метеорологични условия нямате голям избор да излезете навън. Може да е проветриво, студено или да вали, в такива условия е идеално да имате бягаща пътека, тъй като можете лесно да продължите фитнес режима си, без да се притеснявате за времето в определен ден и да избягвате опасностите, които може да срещнете при тези лоши метеорологични условия.

Освен това, дори през горещи и влажни дни, бягането на открито може да не е най-удобният и ефективен вариант, тъй като можете да бъдете изложени на дехидратация, изтощение или дори топлинен удар. Можете отново да разчитате на вашата бягаща пътека да ви спаси деня и да се придържате към рутината на упражнения си.

Като заключение може да видите, че редовната употреба на бягаща пътека може да ви помогне да управлявате състоянието на сърдечно-съдовата система, управление на диабет и болки в ставите и мускулите. Здравето на сърцето, мускулната сила и издръжливост могат да бъдат подобрени – мускулите на краката, корема и ръцете също – като същевременно се укрепва костната плътност с трениране на бягаща пътека. Предимствата са, че те са безопасни, лесни за използване и удобни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай