200 000 заявки за "Байерн" - "Барса"

Добре, че се разминахме с баварците, радват се в Дортмунд

200 000 заявки за "Байерн" - "Барса" | StandartNews.com

Мюнхен. "Финал преди финала отреди жребият за полуфиналите в Шампионската лига жребий. "Байерн" ще се изправи срещу "Барселона" в битка между бъдещия и бившия отбор на Хосеп Гуардиола", пишат германските медии.

Само час след като Рууд ван Нистелрой изтегли мегадербито, офисът на "Байерн" се задръсти от заявки за мача на "Алианц Арена". Над 200 000 фена поискаха билети. Стадионът обаче побира малко над 69 хиляди зрители, а 39 500 от тях са за притежателите на сезонни билети и гостуващите запалянковци. "Наложи се да откажем на много хора", казаха от офисите на клуба.

Генералният мениджър на "Борусия" Д Ханс-Йоаким Вацке пък изрази задоволство от това, че отборът му ще мери сили с "Реал" М. "Не мисля, че "Реал" ще бъдат уплашени заради това, което се случи в груповата фаза ("жълто-черните взеха 4 точки срещу испанския тим - бел. ред.)", каза той. 

"Щастлив съм, че не се паднахме срещу "Байерн". Подобен национален сблъсък щеше да е най-трудното предизвикателство. Но след двубоя с "Малага" вярвам във всичко", добави Вацке.

За четвърти път в историята на турнира е възможно на финал да има два отбора от една и съща страна. До момента това се е случвало три пъти, като в тези случаи финалистите бяха от Испания, Италия и Англия. Ако "Байерн" и "Борусия" отстранят иберииците, то и Германия ще влезе в тази елитна компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай