15 млн. за тв правата, 14 отбора почват на 20-и юли

15 млн. за тв правата, 14 отбора почват на 20-и юли | StandartNews.com

София. 15 230 000 лв. Толкова струват тв правата на родното първество за следващите три години. Това стана ясно след вчерашния Изпълком на БФС. На тази стойност е офертата на фирмата "Футбол Про Медия", собственост на Тодор Батков и Кирил Домусчиев, приета от централата. Бонусът са срещите за купата на България. Те ще отидат вероятно в БНТ, докато "А" група остава за 3 г. в ефира на ТВ7 и news7.

14 тима ще започнат следващото първенство. Всички от "А" група вече са получили лиценз. На новите членове "Наафтекс" и "Любимец" е дадена отсрочка до 10 юни. И двата клуба са доказали финанси, но нямат стадиони. Най-вероятно "Любимец" ще домакинства в Сливен, а "шейховете", ако не се разберат с "Черноморец" за ст. "Лазур" ще се преместят в Несебър. БФС остава на позицията си да сведе "А" до 12 отбора от сезон 2014/15 г. Така че следващия сезон пак ще изпаднат 4 състава и ще влязат само два.

Новото първенство ще започне на 20 юли. За 10 дни по-рано е насрочен мачът за Суперкупата на България. Общо ще има 38 кръга, като до Нова година трябва да минат 24 кръга и 1/8-финалите за Купата. Връщат се плейофите от сезон 2001/02, като след мачовете от редовния сезон, отборите ще бъдет разделни на две: по 7 в плейофна групи, като едната ще спори за титлата, а другата за оцеляване. Крайната цел е първенството да приключи на 15 май заради Мондиал 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай