11 арестувани след бой между агитки

Потрошиха бирария във Варна, Варчев постави ултиматум

11 арестувани след бой между агитки | StandartNews.com

11 души са били задържани за разпит от полицията след боя между агитките на "Черно море" и "Левски" в неделя вечерта. След началото на баскетболния мач между отборите им ултрасите започнали масов бой в зала "Конгресна". "Сините" трябвало да бъдат изведени от ченгетата. По време на боя един от феновете ударил униформен полицай по лицето. Охрана сподели, че по молба на треньора Тити Папазов и с решение на дежурния делегат привържениците на "Левски" са били настанени зад пейката на гостите, а няколко реда зад тях е имало варненски запалянковци. Така след провокации - жестове за рязане на гръклян, е тръгнала патакламата.

"Сините" стигнаха до драматична победа с 86:84 в морската столица. После феновете на "Левски" решили да отидат в бирария "Викинг", за да гледат по телевизията футболния двубой "Левски" - "Черно море". След баскетболния мач обаче ги последвали и привърженици на "моряците". Настанало масовото меле, продължило около 10 минути. "Налагаха се с юмруци и боксове и се замерваха с павета и камъни. Хвърлена бе и червена димка", разказа очевидец. От персонала намерили сак, пълен с тухли и ножове. В болницата няма откарани, въпреки че е имало ранени.

Президентът на "Черно море" Симеон Варчев постави ултиматум пред управата на баскетболната федерация. Той написа отворено писмо, в което апелира председателят Георги Глушков да вземе мерки срещу съдийството или варненският клуб ще преосмисли участието си в Лигата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай