На Острова: Арсенал се приближава към Бербатов

На Острова: Арсенал се приближава към Бербатов  | StandartNews.com

Лондон. Арсенал е все по-близо до подписа на Димитър Бербатов, пишат редица английски издания тази сутрин. "Артилеристите" са готови да извадят 2 милиона паунда за българския нападател на Фулъм, твърди Sun.

Мениджърът на лондончани Арсен Венгер иска да подсили нападението на тима, като до този момент разчиташе предимно на Оливие Жиру. В състава наскоро се завърнаха Никлас Бендтнер и Лукас Подолски, но френският спец преди дни заяви, че ще търси "специален" нападател през зимния трансферен прозорец. В последния мач на Арсенал, вчера, обаче Бендтнер получи контузия в глезена, която ще го остави извън състава за няколко седмици. Жиру пък пропусна срещата заради подобна травма. 

На Острова съобщават, че Арсенал ще предложи договор на Бербатов за една година, тъй като такава е политика на клуба, спрямо играчи над 30 години.

Изданията коментират и темата за това как феновете на Арсенал ще посрещнат новината за евентуалното привличане на 32-годишния Бербатов, който е защитавал цветовете на още един лондонски клуб - Тотнъм, и на Манчестър Юнайтед.

В същото време контрактът на Бербатов с Фулъм изтича през лятото, което означава, че "котиджърс" по всяка вероятност ще се съгласят да го продадат сега, за да не го изпуснат като свободен агент в края на сезон. В последния мач на Фулъм пък Бербатов вкара второто попадение за успеха над Уест Хем с 2:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай