Коста Рика би шута на Италия и Англия

Коста Рика би шута на Италия и Англия | StandartNews.com

Ресифе. Коста Рика изненада футболните запалянковци и би с 1:0 Италия. Така отборът събра куфарите и на Англия. 

Двубоят, който е втори от група D, бе на стадион „Арена Пернамбуко" в Ресифе.

Брайън Руис бе точен за Коста Рика, който се смяташе за аутсайдер в групата, в 44-ата минута. Попадението на капитана бе с глава, топката се удари в напречната греда и падна зад голлинията.

Съдиите прибегнаха към техниката „голлиния", и таkа потвърдиха редовността на попадението. Руис бе избран за играч на мача.

Коста Рика е с шест точки и тазвечершния си успех се класира за осминафиналите на Мондиала. В първия си мач момчетата на Хорхе Луис Пинто се наложиха над Уругвай с 3:1

Италия и Уругвай са с по три точки, а англичаните отпадат от световните финали, защото нямат нито една точка. 

Прандели: Заслувихме си загубата

„Загубихме, защото Коста Рика игра доста по-агресивно и със страст", каза селекционерът на Италия Чезаре Прандели след края на двубоя. „Знаехме, че това е трудна група и сега ще трябва за заложим класирането си на карта в последния мач срещу Уругвай", обясни той. 

„Смятахме, че сме намери трети полузащитник, но така и не заиграхме с такъв. Ако бяхме вкарали, тогава мачът можеше да отиде и в друга посока, но заслужено загубихме. Не зная дали сме подценили противника, това би било страхотна грешка. Играчите тичаха здраво и в тези условия им беше много трудно", добави Прандели.

„Имахме план, но Коста Рика съобрази, че може да скъси дистанцията до нашите играчи и така сведе до минимум пространствата, в които трябваше да минават пасовете ни. Дали ни е страх? Не, просто трябва да се възстановим", завърши селекционерът на италианците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай