Гришо стига III кръг в Париж, влиза в историята

Гришо стига III кръг в Париж, влиза в историята | StandartNews.com

Париж. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров влезе в историята днес, като стана първият българин, достигнал III кръг в турнир от Големия шлем. 22-годишният хасковлия победи с 6-1, 7-6 (4), 6-1 представителя на домакините Лука Пуй в мач от II кръг на „Ролан Гарос" (21 млн. евро).

Двубоят бе прекъснат след края на втория сет за 90 мин. заради силния дъжд в Париж. При 4-1 в третия сет пак заваля и двубоят отново бе спрян. В доиграването Гришо набързо спечели 2 гейма и затвори сета, а с това и мача. Успехът във френската столица днес му осигури чек за 60 000 евро и 90 точки за световната ранглиста. Въпреки това обаче той ще запази 28-ата си позиция в ранглистата.

Очаква се в следващия кръг Димитров да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович. По-късно днес Ноле ще играе с Гуидо Пея (Арж). За последно Гришо и Джокович играха преди няколко седмици в Мадрид. Тогава българинът хвърли бомбата, като победи сърбина с със 7-6 (6), 6-7 (8), 6-3. Почти сигурно двубоят на Гришо от III кръг ще е в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай