Корнелия, кажи си за "Булгартабак"

Корнелия, кажи си за "Булгартабак" | StandartNews.com

Сред акцентите на вчерашното предаване "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2" беше коментар за изявленията на лидера на БСП Корнелия Нинова по отношение на "Булгартабак". Предлагаме част от въпросите на Илиана Беновска, които тя зададе в ефир.

Преди години президентът Петър Стоянов призова премиера Иван Костов: "Иване, кажи си!" Иван не си каза. И после избирателите "му казаха". А историята ще продължава "да му казва", защото времето разкрива всичко. Да не се случи и с вас, г-жо Нинова? Корнелия, кажи си за "Бургартабак"!

Днес питам лидера на БСП: Г-жо Нинова, като ЕООД ли стопанисвате партията 100-летница БСП? Защо не посочвате вашите заместници в БСП вече половин година? Съветвате ли се, поне с непълния състав на ИБ на БСП, преди да говорите публично? Давате ли си сметка, че всяко изявление на председателя на БСП е позиция на партията БСП, на нейното ръководство, на членовете? Давате ли си сметка, че отваряте политически фронтове? А имате ли войска да спечелите войната с Борисов и ГЕРБ? Само 1 пилот без ескадрила не стига.

ИБ и БСП подкрепят ли ви? Г-жо Нинова, кажете си за "Бургартабак"! Трябва да е ясно имате ли право да сте "гарант за честни избори" - както се самономинирахте. Отговорете честно пред обществото и пред ИБ, и пред НС, и пред привържениците на БСП:

Защо през 2007 г. премиерът Станишев ви махна от поста зам.-министър на икономиката, но възстанови Делян Пеевски, за когото съобщихте по телевизора, че сте му жертва и Пеевски ви е "размазал"?

Ще отречете ли, че сте имали близки отношения с Пеевски и сте го търсили през известен български олигарх? Защо сте приятел с човек, за когото твърдите, че ви е "размазал"?

Жертва или пък печеливша сте, г-жо Нинова, като директор на "Булгартабак", за когото САЩ сигнализират, че се е занимавал с контрабанда?

Защо въпреки, че вече не сте в борда на "Булгартабак", все още не сте освободена от отговорност?

Кои са искали да купят "Булгартабак" по "внушения на Пеевски"? И кои са "същите тези", на които "Борисов после е продал "Булгартабак"? - цитирам ви. Страх ли ви е, че Борисов и прокуратурата ще проверят дейността ви като управляваща "Булгартабак"?

Как печалбата на "Булгартабак" по ваше време беше 2 млн. лева на година, а при частния собственик, след това, многократно повече?

Кога по сметките на "Булгартабак" е имало 600 млн. лева?

Какви бюджети за реклама и в чужбина са реализирани от "Булгартабак", когато вие бяхте в борда на компанията и отчитахте ли суми на някого - говори се за Румен Овчаров?

Какви са размерите на италианските рекламни договори за цигари, реализирани по ваше време, и каква печалба е реализирал "Булгартабак" по тях?

С кого поддържате отношения и работите? Някой от тях носят ли имена Христо Лачев и Росен Карадимов?

На тези и други въпроси, г-жо Нинова, отказахте да отговорите публично на брифинг в Народното събрание и ме поканихте за камерен - само пред мен - отговор, цитирам: "пред вратата на стаята на БСП". Ще се въздържа да ви напомня, но трябва да знаете като лидер, уважаема г-жо Нинова, че политиците са длъжни да отговарят публично, а не на четири очи "пред вратата" ...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай