Затворени писти в Европа. Чехи напълниха Банско

Тази година в Банско се наблюдава увеличение на чешките туристи

Затворени писти в Европа. Чехи напълниха Банско | StandartNews.com

Тази година в Банско се наблюдава увеличение на чешките туристи. Причината за това са затворените курорти в Австрия и Германия. Междувременно в Чехия се прави много голяма реклама на българските курорти и самите туристи са силно впечатлени от условията.

Това коментира Ирина Никулчина, бивш състезател по биатлон и собственик на къща за гости, в предаването „Бизнес старт“.

Но все пак най-голямата част от туристите са българи, като те избират обикновено уикендите за каране на ски, каза гостът.

"През уикендите натоварването е около 30-40%“, обясни тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Никой все още не може да каже какво ще се случи през март. Той винаги е бил предпочитан месец от скиорите, но сега всичко е в последния момент и пак се надяваме на пакетите за уикендите“, заяви Никулчина.

„Спадът в нощувките е около 20-30%, но голяма част от хотелите изобщо не работят…, а цените се намаляват, защото всички се съобразяваме с това, че карането на ски не е евтин спорт“, каза още тя.

Никулчина изрази надежда, че още с началото на следващия сезон през месец декември всички хотели ще могат да отворят врати и че това да бъде един по-добър сезон.

Относно развитието на българския биатлон гостът заяви, че има много млади надежди, но подготовката в момента е много трудна психологически.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай