Започва мащабен ремонт на най-старинния ловешки квартал

Започва мащабен ремонт на площад "Тодор Кирков" в стария квартал "Вароша" в Ловеч

Започва мащабен ремонт на най-старинния ловешки квартал | StandartNews.com

Започва мащабен ремонт на площад "Тодор Кирков" в стария квартал "Вароша" в Ловеч, съобщи пред журналисти кметът Корнелия Маринова, цитирана от БТА. 

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е седем месеца, но ако има забавяне заради лоши атмосферни и условия през зимата, ще бъде удължен с още два месеца.

Ремонтните дейности са част от проекта "Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централната градска част и рехабилитация на пл. "Тодор Кирков", кв. "Вароша", Ловеч", а стойността им е близо 1,2 милиона лева.

Предвижда се демонтаж на настилки и поставяне на нови от павета, бетонови и гранитни плочи и други. 
Ще бъде подменено уличното осветление, поставени пейки и изграден фонтан между сцената и паметника на Тодор Кирков.

Маринова допълни, че общата визия с настилка от павета на площада ще бъде запазена, за са се съхрани специфичния характер на квартала. Има участъци, където не се предвиждало сто процентово пренареждане на паветата. 

До 5 ноември беше срокът, в който собствениците на преместваеми търговски обекти, включително и заведения, трябваше да ги премахнат заради ремонтните дейности. Това обаче не е било изпълнено и се е наложила среща с тях.

"Обяснихме, че си даваме сметка, че се създават трудности за бизнеса, но в рамките на срока на проекта това е само едно безпредметно, излишно, вредно забавяне на неговото стартиране и че трябва по най-бързия начин да се освободи площадното пространство от тези преместваеми съоръжения, за да може строителят да работи", каза още Маринова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай