Заловиха жена, скрила хероин за 90 000 лв.

37-годишната жена пристигнала с автобус на ГКПП-Капитан Андреево на 25 март

Заловиха жена, скрила хероин за 90 000 лв. | StandartNews.com

Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняеми мъж и жена за контрабанда на 1 кг хероин на стойност 90 000 лева през ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

37-годишната жена пристигнала с автобус на ГКПП-Капитан Андреево на 25 март 2021 г. Тя пътувала от Турция към България. При извършена щателна митническа проверка е установено, че жената пренасяла пратка с високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото ѝ. Жената е била задържана за срок от 24 часа от митническите органи.

Образувано е досъдебно производство, като под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково е било възложено на служители от ГДБОП да установят и други съпричастни към престъплението лица. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в гр. Пловдив от обвиняемия мъж, подбудител и помагач на жената. Той е бил задържан от служителите на ГДБОП за срок от 24 часа.  По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 29 март 2021 г., Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай