За осми път старозагорски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета

Тази година се очаква участниците да бъдат над 1000 души

За осми път старозагорски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета | StandartNews.com

50 старозагорски ученици са част от Националния туристически поход „Козлодуй-Околчица - по стъпките на Ботевата чета“. В похода, започнал тази сутрин, се включиха средношколци от Стара Загора, с ръководители Иван Тодоров и Димитър Желев.

Групата тръгна от площада пред Община Стара Загора. Успех им пожелаха началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова и секретарят на Туристическото дружество „Сърнена гора“ Ваня Петкова, а отец Иван прочете молитва за здраве на походниците и успешното им завръщане.

От утре, стъпка по стъпка, ще бъдат извървяни 120-те километра до връх Околчица, край който е лобното място на поета-революционер Христо Ботев.

„Пет дни полята и хълмовете на северозапада ще бъдат дом на нашите деца, които ще спят на палатки в специални лагери. Ботевият поход се организира от Областна администрация Враца, Българския туристически съюз, СКО „Леденика“ - Враца и други организации, като тази година е под егидата на президента Румен Радев“, споделиха организаторите от „Сърнена гора“. 

Една от най-родолюбивите инициативи се провежда за 74-ти път. Тази година се очаква участниците да бъдат над 1000 души.

На добър път, деца!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай