Понеделник,

XVI издание на Националния тракийски фолклорен събор

От: Стандарт -
148
XVI издание на Националния тракийски фолклорен събор
A
A
A

Община Стара Загора ще бъде домакин на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор  „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 27 и 28 август 2022г. /събота и неделя/ на Старозагорските бани.

Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна  програма и атрактивните съпътстващи прояви  на форума, насочени към малки  и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България. 

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. При проявен интерес от страна на участниците в събора (изпълнители и художествени ръководители) домакините имат готовност да организират на 26 август (петък) дискусионен форум и творческа работилница „Фолклорът в съвременността“ с утвърдени експерти в тази област.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията