Неделя,

Врачанска област е готова за зимата

От: Стандарт -
Врачанска област е готова за зимата
A
A
A

Днес в областна администрация Враца се проведе редовно заседание на областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия, на което беше докладвано за готовността на общините и териториалните звена на изпълнителната власт във връзка с настъпващия зимен сезон. Срещата беше ръководена от зам.-областния управител Мирослав Комитски. Присъстваха изпълняващи длъжността кметове на общини от областта и представители на общини и ръководители на териториалните звена, в чиито отговорности и правомощия е предприемането на мерки за недопускане възникването на извънредни ситуации.

Представителят на Областно пътно управление – Враца отчете готовността за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Той съобщи, че се очаква сключването на нов договор с фирма-изпълнител за почистване на републиканската пътна мрежа на територията на област Враца.

Директорът на РД ПБЗН–Враца комисар Николай Димитров и Венцислав Александров от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР докладваха за създадената организация във връзка с извършване на необходимите действия при усложнена зимна обстановка. Изготвени са планове, свързани с обходни маршрути, критични участъци при снегонавявания и определяне на площадки за изчакване на моторните превозни средства до извършване на технологичното почистване на републиканската пътна мрежа на територията на областта.

Центърът за спешна медицинска помощ–Враца и филиалите от областта имат необходимата готовност за обслужване на населението при усложнена метеорологична обстановка.

Осигурени са нужните количества сол и пясък за почти всички населени места. Детските градини и учебните заведения са обезпечени с цел протичане на нормален учебен процес.
Общинските болнични заведения също са в готовност за работа през зимата. Създадени са необходимите условия за транспорт на болните на хемодиализа до съответните болнични заведения.

Зам.-областният управител Мирослав Комитски благодари на участниците в срещата и настоя за отговорност от страна на всички институции с цел предприемане на навременни мерки за защита на населението.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички