Войводи ще насърчават образованата раждаемост

Предложението на войводите е за осигуряване на еднократна помощ на млади семейства с минимум средно образование на родителите при раждането на първо, второ или трето дете.

Войводи ще насърчават образованата раждаемост | StandartNews.com

Областното ръководство на ВМРО-БНД  в Стара Загора е подготвило предложение за стимулиране на образованата раждаемост. Предложението на войводите е за осигуряване на еднократна помощ на млади семейства при раждането  на първо, второ или трето дете. Условието е родителите да имат минимум завършено средно образование и постоянене адрес в общината. За родители с по-висока степен на образование еднократната помощ ще бъде по-голяма. За първо дете например родители със средно образование ще получават 200 лв, с висше образование степен „Бакалавър“ –  250 лв и с висше образование степен „Магистър“ –  300 лв. За второ дете  сумите са съответно  500, 600 и 700 лв, а за трето дете  - 1300, 1500 и 1700 лв.;
 Общинските съветници от Обединени патриоти щели да внесат предложението  за стимулиране на образованата раждамост и отговорното родителство на заседанието на местния парламент на старозагорци през март или април. 
 По официални данни 1/3 от родените в Стара Загора през миналата година деца били на родители без образование или по-ниско от основно.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай