Вицепрезидентът на Република България короняса Царица Роза 2022 Белослава Желева

В края на празничния ден публиката в Казанлък се наслади на светлинно шоу с дронове и пищни фойерверки под мотото „Небето на Царица Роза“

Вицепрезидентът на Република България короняса Царица Роза 2022 Белослава Желева | StandartNews.com

На красив спектакъл тази вечер на площад „Севтополис“ Царица Роза 2022 Белослава Желева бе коронясана от специалния гост на церемонията - вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тя бе поканена на сцената от Кмета Галина Стоянова, която приветства гостите на празника. „Красотата е по-силна от всичко на света и само тя ще направи света прекрасен!“, заяви Кметът на Казанлък. На Царица Роза 2022 Белослава Кметът пожела:„ Нека бъде силна, но и нежна, изящна и красива да разнася красотата на Казанлък по света!“. Към казанлъчани Кметът пожела: „Бъдете здрави, посрещнете нашите гости с усмивка, нека бъдем благословени!“ и покани вицепрезидентът на Републиката Илияна Йотова да изпълни ритуала по поставяне на короната на Царица Роза.

На сцената вицепрезидентът на България поздрави публиката и благодари на казанлъчани за поканата да е гост на най-българския празник и за това, че съхраняват красивите български традиции: „Мястото, където се сливат долината на розите и на тракийските царе се е раждал нашият народ.“ Тя предупреди младите хубавици, че освен красотата и уханието на цветето короната е и голяма отговорност: „За да носите душата на този народ и да я предавате на тези, които ще дойдат след Вас.“. Към всички присъстващи Илияна Йотова се обърна с думите: „Искам да предам едно обещание и една мечта. Нека винаги в нашата човешка същност да съществува уханието, защото то е част от нашето българското. Уханието на Царица Роза, на българското, на нашата емблема пред света, на нашия божествен знак! Нека душите ни да останат чисти като брилянтната роса върху майските рози рано сутрин!“, пожела вицепрезидентът на страната.

Царица Роза 2022 Белослава Желева пожела: „Нека всеки, който посети нашия град да носи в себе си уханието на маслодайната роза!“, а нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова – да пазим традициите и красотата на Долината.

В богатия на цветове, ритми, музика и танци спектакъл участваха струнен квартет „Интро“ и ансамбъл „Елика“.

В края на празничния ден публиката в Казанлък се наслади на светлинно шоу с дронове и пищни фойерверки под мотото „Небето на Царица Роза“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай