Верижна катастрофа на пътя Пловдив - Карлово

Движението от Карлово към Пловдив се отбива през Михилци, с обход през Хисаря

Верижна катастрофа на пътя Пловдив - Карлово | StandartNews.com

Тежка катастрофа е станала на пътя Пловдив - Карлово, в участъка между село Песнопой и град Баня, съобщиха от полицията. Четири автомобила са се блъснали, като единият е в канавката, а другите три са на пътя, където има също спрял ТИР, разказаха и очевидци. От полицията съобщиха, че по първоначални данни шофьор, управлявал лек автомобил "Шкода" с испанска регистрация, е причинил инцидента. Той е пътувал към Карлово, но на около 5 км след село Песнопой е загубил управление над автомобила и е навлязъл в насрещното движение, като се е блъснал последователно в три автомобила - "Мерцедес", "Ауди" и БМВ с пловдивска регистрация, движещи се към Пловдив. От удара единият автомобил е изхвърчал в канавката, а другите три коли, включително и шкодата, са на пътното платно. В болница са откарани водачът на шкодата и шофьорът на БМВ-то.

По-тежко е пострадал 62-годишният шофьор, причинил сблъсъка. Той е от Казанлъшко, уточниха от пресцентъра на полицията. Другият ранен шофьор е на 21 години. Останалите двама водачи - 19-годишен младеж, управлявал аудито, и 40-годишният шофьор на мерцедеса, са без контузии. Алкохолните проби и на четиримата са отрицателни.

Движението  от Карлово към Пловдив се отбива през Михилци, с обход през Хисаря, докато бъде извършен оглед на мястото на произшествието. Изясняват се причините за пътния инцидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай