Петък,

Вечерен час и за учениците в Ловеч

От: Мартина Суботинова -
123
Вечерен час и за учениците в Ловеч
A
A
A

Община Ловеч въвежда вечерен час за всички по 18 години като част от мерките срещу коронавируса.

От днес децата няма да бъдат допускани на обществени места след 22.00 ч. без придружител. Решението е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината за по-строгите мерки е повишеният брой на положителни случаи на заболели и контактни лица.

Сред другите мерки са преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината за запазване на здравословното състояние на възрастните хора. Преустановява се и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция.

Община Ловеч ограничава командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност. Съвместно с органите на МВР и РЗИ, общината въвежда и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите.  Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Община Ловеч препоръчва на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се и извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт. Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет. Препоръчва на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на месец октомври 2020 г.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията