Валентин Генчев е "Спортист на 2021 година" в Стара Загора

На стилна церемония в Културен дом „Стара Загора“ тази вечер бяха наградени именити спортисти от областния град

Валентин Генчев е "Спортист на 2021 година" в Стара Загора | StandartNews.com

Валентин Генчев, състезател по вдигане на тежести от клуб „Берое- 2008 “, е „Спортист на 2021 година“ в СтараЗагора. Най-високото отличие старозагорецът заслужи с изключителните си успехи през изминалата година като завоюва трето място в двубоя и второ място в упражнението „изтласкване“ на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже в Москва. Три втори места във всички състезателни упражнения от Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши до 20 години в Реваниеми, Финландия. Призът връчи ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

На стилна церемония в Културен дом„Стара Загора“ тази вечер бяха наградени именити спортисти от областния град, постигнали успехи през изминалата година.

„Изключително съм щастлива, че след две годишно прекъсване да видя тази зала отново пълна със спортната общност на нашия град. След тежките време, които преживяхме през тези две години- отложена Олимпиада и десетки Европейски и Световни първенства.Поздравява всички спортисти, всички треньори, всички спортни деятели, които в тези трудни времена запазиха борбения дух и успяха да съхранят мотивацията, за да продължат напред и да покоряват нови върхове“, обърна се към спортистите в залата Чахова.

В категорията „Най-перспективен състезател“ победа записа Иван Тасев от Волейболен клуб „Берое 2016“. Втори на световно първенство за юноши до 19 години. Състезател в националния отбор на България и Балкански шампион за юноши до 19 години. Той беше награден от Георги Господинов, председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общински съвет-Стара Загора.

Отбор на годината стана Баскетболния тим на „Берое-Стара Загора жени“,които през 2021 година завоюваха Купа на Адриатическата лига, Купа България и Републикански шампиони. Те бяха поздравени от зам.-кмета Иванка Сотирова.

Треньор на годината стана Диян Динчев oт спортен клуб по борба „Берое“. През изминалата година неговите възпитаници се класираха достойно на Световно първенство Европейски първенство, Балкански и Държавни шампионати. Отличието беше връчено от зам. областния управител Любомир Желев.

„Щастлив съм да бъда сред спортния елит на Стара Заора. Радвам се, чевъпреки въведените ограничения през изминалата година постиженията за спортистите на града продължиха“, каза Желев.

Отличиe имаше за ветеранът Тихомир Киров от спортен клуб „Бадминтон СтараЗагора“. През 2021 година той завоюва трето място на Световно първенство по бадминтон за ветерани в Испания.

Специални награди получиха също Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала“ станали бронзови медалисти от Световното първенство в Хелзинки, Финландия. Ангелина Кръстева за висок спортен дух в развитието на спорта за хора с увреждания. Димо Христов-треньор по борба от спортен клуб „Берое“ по случай 60-годишния му юбилей. Ивайло Георгиев- треньор на боен клуб „Атила“. Под негово ръководство състезателите от клуба са завоювали много медали от международни и национални първенства.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от театрална школа към Детско-юношеска студия за сценични изкуства "Аллегра", които откриха празника на спорта и спортните постижения с част от спектакъла"Мечтатели". Поздрав към присъстващите отправиха и Doctor MAX ft. Zipo i Slash.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай