В зимната буря: Дърво смаза 5 коли в Пампорово

Инцидентът е станал вечерта в неделя

В зимната буря: Дърво смаза 5 коли в Пампорово | StandartNews.com

Дърво рухна и смаза 5 коли на паркинг в Пампорово. За щастие няма пострадали хора. Това съобщи пред в. "Марица" зам.-областният управител Андриян Петров.

ВИЖ ОЩЕ: Ерма преля. Заля къщи и дворове

Инцидентът е станал вечерта в неделя. Голяма ела е паднала на паркинга на ресторант Чевермето в центъра на курорта и смазала 5 паркирани коли.

През нощта са паднали там още две големи дървета, каза Петров.

ВИЖ ОЩЕ: Опасно високи нива на р. Искър

"В района имаше проливни дъждове придружени от силен вятър. Това е довело до инцидента. Цяла вечер от пожарната разчистваха, бяхме ограничили движението в района. Има паднали дървета и на пътното платно", каза шефът на Областната дирекция на МВР-Смолян Николай Димов.

Паднали дървета от проливните продължителни валежи в Пампорово има и в района на хотел "Хармония" и в близост до хеликоптерната площадка в курорта. Паднало дърво затрудни движението и на главния път от Рожен към Чепеларе, при Проглед.

Без ток заради авария от паднало дърво, е село Широка лъка тази сутрин. Въпреки обилните валежи няма наводнения в региона и критично повишаване на нивото на язовирите и реките, каза Петров.

Поради неблагоприятни метеорологични условия днес ски зона Пампорово няма да работи, съобщиха на сайта си от "Пампорово" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай