Неделя,

В зимната буря: Дърво смаза 5 коли в Пампорово

От: СТАНДАРТ -
159
В зимната буря: Дърво смаза 5 коли в Пампорово
A
A
A

Дърво рухна и смаза 5 коли на паркинг в Пампорово. За щастие няма пострадали хора. Това съобщи пред в. "Марица" зам.-областният управител Андриян Петров.

ВИЖ ОЩЕ: Ерма преля. Заля къщи и дворове

Инцидентът е станал вечерта в неделя. Голяма ела е паднала на паркинга на ресторант Чевермето в центъра на курорта и смазала 5 паркирани коли.

През нощта са паднали там още две големи дървета, каза Петров.

ВИЖ ОЩЕ: Опасно високи нива на р. Искър

"В района имаше проливни дъждове придружени от силен вятър. Това е довело до инцидента. Цяла вечер от пожарната разчистваха, бяхме ограничили движението в района. Има паднали дървета и на пътното платно", каза шефът на Областната дирекция на МВР-Смолян Николай Димов.

Паднали дървета от проливните продължителни валежи в Пампорово има и в района на хотел "Хармония" и в близост до хеликоптерната площадка в курорта. Паднало дърво затрудни движението и на главния път от Рожен към Чепеларе, при Проглед.

Без ток заради авария от паднало дърво, е село Широка лъка тази сутрин. Въпреки обилните валежи няма наводнения в региона и критично повишаване на нивото на язовирите и реките, каза Петров.

Поради неблагоприятни метеорологични условия днес ски зона Пампорово няма да работи, съобщиха на сайта си от "Пампорово" АД.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com