Ваксинират в Пазарджик от 28 декември

Подготвена е т.нар. пътна карта, която включва пълната организация

Ваксинират в Пазарджик от 28 декември | StandartNews.com

От 28 декември с първи 200 дози започва имунизацията срещу КОВИД-19 в Пазарджишко. Това съобщи директорката на РЗИ д-р Фани Петрова след поредното заседание на Областния кризисен щаб.

Подготвена е т.нар. пътна карта, която включва пълната организация по поставянето на ваксините, доставката и разпределението на ваксините в региона. Предвидени са и промени в документа, ако ситуацията налага това.

Ваксините ще бъдат съхранявани в хладилна камера при минус 70 градуса в здравната инспекция в Пловдив. Оттам ще бъдат разпределяни към имунизационните кабинети или екипи.

В имунизирането ще се включат и ДКЦ-тата към държавната болница и частните „Хигия“ и „Здраве“. Те ще поемат и желаещите от общините Септември и Лесичово.

За първата вълна са предвидени болнични служители, джипита, работещи в Спешна помощ, стоматолози, фармацевти, зъботехници. Подобни кабинети са разкрити и в общините Велинград, Панагюрище и Пещера, като те ще обслужват и медици от съседни общини.

Предвидени са проверки за това дали се спазват правилата в пътната карта, както и дали има нежелани реакции от медикаментите.

Общо 2151 медицински работници са пожелали да им бъде инжектирана ваксина срещу КОВИД, съобщи още д-р Петрова. След тях ще бъдат имунизирани учители, после – полицаи и граждани, които искат да се имунизират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай